A szebeni DIICOT-nál folytatja ügyészként Laura Codruța Kövesi

Korábbi munkahelyére, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészég (DIICOT) Szeben megyei részlegére tér vissza a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn leváltott főügyésze.

Laura Codruța Kövesi maga kérte áthelyezését Szeben megyébe. Kérését a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) szerdán jóváhagyta – számolt be a Mediafax. Az áthelyezés már hétfőtől hatályba lépett.

Kövesi már a hétfői "búcsúsajtótájékoztatóján" közölte, hogy távozik a DNA-tól. A volt főügyész kijelentette: nem veszteségként éli meg a leváltását. "Jóérzés dolga belátni, hogy jelen pillanatban nincs politikai akarat a független igazságszolgáltatás biztosítására, a cél a nyomozások és a teljes igazságszolgáltatási folyamat akadályozása" - fogalmazott a sajtóértekezleten.

A CSM) keretében működő Igazságügyi Felügyelet fegyelmi eljárást indított Laura Codruţa Kövesi ellen bűnvádi eljárásokkal kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatala miatt.  A testület a DNA egy 2018. február 12-i közleményére hivatkozik, amelyben - állításuk szerint - információkat fedtek fel kivizsgálás alatt álló ügyekről. 

Kapcsolódók

Kimaradt?