Felfüggesztett börtönre ítélték a rendőrt ágyékon rúgó román politikust

Két év és 2 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a fővárosi bíróság Cristian Boureanu volt parlamenti képviselőt, aki egy évvel ezelőtt ágyékon rúgott egy rendőrt, és kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította. 

A hivatalos személy elleni erőszakért bűnösnek talált Boureanut 7 ezer eurós erkölcsi kártérítés megfizetésére és a rendőr 240 ezer lejes kórházi számlájának egyenlítésére is kötelezte a bíróság. 

Mint korábban írtuk, 2017. június 9-én hajnalban a politikus autóját egy rutinellenőrzés során megállították a közlekedési járőrök a főváros egyik sugárútján. Boureanu kiszállt a gépkocsiból, szidalmazta, fenyegette a rendőröket. „Nyugdíj nélkül hagylak! Széttöröm a képedet!” – kiabálta az egyik járőrnek.

Miután nyugalomra szólították fel, a volt képviselő ágyékon rúgta az egyik rendőrt, és kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította. Ekkor került a kezére bilincs. Az erősen ittas Boureanut bekísérték a rendőrségre. Kihallgatása során rosszul lett, kórházba kellett szállítani. Kiderült, hogy fejsérülései vannak, és eltört az orrcsontja. 

Az  ügyészek kihallgatták az autót vezető barátnőjét is, a bíróság most a hamis tanúzással vádolt Laura Dincát felmentette a vád alól. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?