Megütött egy rendőrt, megbilincselték a román politikust

FRISSÍTVE: Bilincs került Cristian Boureanu volt liberális parlamenti képviselő kezére, miután péntek hajnalban, egy közúti igazoltatáskor megütött egy közlekedési rendőrt Bukarestben – számolt be az Antena3.

A politikus autóját egy rutinellenőrzés során állították meg a járőrök a főváros egyik sugárútján. Boureanu kiszállt a gépkocsiból, szidalmazta, fenyegette a rendőröket, és egyiküket meg is ütötte. „Nyugdíj nélkül hagylak! Széttöröm a képedet!” – kiabálta az egyik járőrnek.

Miután nyugalomra szólították fel, a volt képviselő ágyékon rúgta az egyik rendőrt, és kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította. Ekkor került a kezére bilincs.

Boureanut bekísérték a rendőrségre. Kihallgatása során rosszul lett, kórházba kellett szállítani. Hatósági közeg bántalmazása miatt indul eljárás ellene. Az Agepres értesülései szerint a politikus erősen ittas állapotban volt. Az autót nem ő, hanem a barátnője vezette.

FRISSÍTÉS: Az ügyben megszólalt az ország legnépszerűbb rendőre is. Marian Godină pénteken egy Facebook-bejegyzésben azt írta: fogadni mer, hogy Cristian Boureanu 30 napos előzetes letartóztatásba kerül. „Hihetetlen lenne, ha nem ez történne" – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?