Letartóztatták a rendőröket bántalmazó román politikust

Előzetes letartóztatásba került szombat reggel Cristian Boureanu. A volt parlamenti képviselőt hatósági közeg bántalmazásával gyanúsítják.

Mint korábban írtuk, péntek hajnalban a politikus autóját egy rutinellenőrzés során megállították a közlekedési járőrök a főváros egyik sugárútján. Boureanu kiszállt a gépkocsiból, szidalmazta, fenyegette a rendőröket. „Nyugdíj nélkül hagylak! Széttöröm a képedet!” – kiabálta az egyik járőrnek.

Miután nyugalomra szólították fel, a volt képviselő ágyékon rúgta az egyik rendőrt, és kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította. Ekkor került a kezére bilincs. Az erősen ittas Boureanut bekísérték a rendőrségre. Kihallgatása során rosszul lett, kórházba kellett szállítani. Kiderült, hogy fejsérülései vannak, és eltört az orrcsontja. Az még nem világos, hogy sérüléseit hogyan szerezte.

A politikust délután visszaszállították a rendőrségre, ahol éjfélig zajlott a kihallgatása. Az ügyészek kihallgatták az autót vezető barátnőjét is. Boureanut éjfél után őrizetbe vették, szombat reggel hatkor pedig a bíróság elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását. A román sajtó szerint akár három év börtönre is ítélhetik.

Kapcsolódók

Kimaradt?