Az emberek félnek: medvék jelentek meg egy háromszéki falu határában

Több medve is megjelent a háromszéki Mikóújfalu határában, ami nyugtalanítja a település lakóit.

Mikóújfalu község önkormányzatának Facebook-oldalán jelent meg a figyelmeztetés arról, hogy több medve is a falu határában jár. "A temetőnél azonosítottak egy 3 bocsos medvét. Értesítettük a hatóságokat, de az ünnepekre való tekintettel később várható intézkedés. Tisztelettel arra kérjük falusfeleinket, hogy a medve befogásáig és elszállításáig kerüljék a temetőt és környékét, illetve az esti órákban a patak utca felső részén is figyelemmel közlekedjenek" – olvasható a bejegyzésben.

Érdeklődésünkre Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere elmondta: egy hárombocsos anyamedve és egy fiatal hím jelent meg a határban nemrég, kedden egy kétbocsos, újabb medvét is láttak a helyiek, szerdán délután pedig még egyet. Az elöljáró a szakemberektől megtudta: a határba húzódva védik az anyamedvék a bocsaikat a bak medvéktől.

"A legnagyobb baj, hogy nem egyértelműek a törvény előírásai ilyen esetekre. Mindenki bizonygatja a maga igazát, hogy miért nem lehet beavatkozni. Pedig senki nem kérte, hogy lelőjük a medvét, csak azt, hogy tereljék vissza őket az életterükbe. Nálunk erdőírtás sem volt, hogy kiszorultak volna onnan" - fogalmazott. "Az emberek félnek, féltik a gyermekeiket és saját magukat" – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?