Tragikus véletlen miatt ült fel a Maros megyei kisbuszra a kilencedik áldozat

Tragikus véletlenen múlott, hogy a Maros megyei kisbusz magyarországi balesetének utolsóként azonosított halálos áldozata a járművön tartózkodott – számolt be a PRO TV a férfi rokonaira hivatkozva.

Mint korábban írtuk, a magyar és a román hatóságoknak a tragédia utáni napon a halálos áldozatok közül csak nyolcat sikerült azonosítaniuk. Utóbbi kiderült, hogy a kilencedik utas egy 46 éves maroskelencei férfi volt.

Akárcsak a többi áldozat, Dorel Tili is külföldön végzett alkalmi mezőgazdasági munkákból élt, és a többiekkel együtt halála előtt néhány hétig egy szlovéniai komlóültetvényen dolgozott. Ám a férfinek eredetileg nem állt szándékában hazamenni, tovább akart utazni Németországba, ahol egy másik munkalehetősége adódott.

Egy másik kisbuszra várt, amelyik Németországa vitte volna, ám ez nem érkezett meg. Így amikor a társait hazaszállító Petru Zălar azt mondta neki, hogy van hely számára is a járműben, úgy döntött, hogy egy időre mégis visszamegy a Maros megyében élő családjához – mondta el a lánya a PRO TV-nek.

A történet innen már ismert. Petru Zălar nem az útra figyelt magyarországi 4-es főút egyik szakaszán, hanem az okostelefonjára, és a kisbusz nagy sebességgel egy homokot szállító kamionnak ütközött. A sofőr és a nyolc utas a helyszínen életét vesztette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?