Súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják a DNA két ploieşti-i ügyészét

A legfőbb ügyészség szerint Lucian Onea ügyész és Mircea Negulescu volt ügyész arra kényszerített egy személyt, hogy hamis feljelentést tegyen és okiratokat hamisítson. Az okiratokat két ügyben bizonyítékként használták fel és ezekre alapozták egy kiadatási parancs megindoklását is.

A vádhatóság csütörtöki közleménye szerint a bűnüldözési és kriminalisztikai osztály ügyészei bűnügyi nyomozást folytatnak Negulescu Mircea és Onea Lucian gyanúsítottak ellen az igazságügyi szervek megtévesztésében való bűnrészesség miatt.

A legfőbb ügyészség szerint 2015 április-májusában Mircea Negulescu (a tett elkövetésének idején a ploieşti-i ítélőtábla ügyésze) és Lucian Onea (a korrupcióellenes ügyészség ploieşti-i részlegének ügyésze) arra kényszerített egy személyt, hogy hamis feljelentést írjon és olyan hamis dokumentumokat állítson elő, amelyek alátámasztják a feljelentést.

"A meghamisított okiratokat a DNA ploieşti-i részlegére küldték, bizonyítékként használták fel ezeket két ügyben, és ezekre alapozták egy kiadatási parancs megindoklását is" - mutat rá a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?