Tizenháromezer lejt csaltak ki egy idős nőtől a baleset módszerrel

Tizenháromezer lejt csaltak ki egy 63 éves Hunyad megyei nőtől a baleset módszerrel, miután egy férfi, aki az asszony fiaként mutatkozott be, vezetékes telefonon hívta fel és pénzt kért tőle, hogy megmenthesse két személy életét, akik balesetet szenvedtek.

A férfi azt mondta, hogy ő a baleset elkövetője és az ügyvédje sofőrjét fogja a pénz után küldeni. Az asszony minden ellenőrzés nélkül előkészítette a pénzt és odaadta egy idegen férfinak, aki a lakásán jelentkezett.

"Utólag az asszony felhívta a fiát, aki mondta neki, hogy bizonyára csalás áldozata lett, így a rendőrségen feljelentést tettek a tettesek beazonosítása és a károk megtérítése érdekében" - nyilatkozta a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Bogdan Niţu.

A rendőrség szerint másik három Hunyad megyei személy is jelezte kedd este, hogy őket is idegenek hívták fel, és ugyanezzel az eljárással próbálták becsapni őket. Ugyanakkor a Brassó megyei rendőrök szerdán két 17 éves fiatalt vettek őrizetbe, akik ugyanezzel a módszerrel csaptak be egy asszonyt.

A két fiatal taxival próbálta meg elhagyni Brassót, amikor a rendőrség rajtuk ütött és 20.000 lejt valamint 2.000 eurót találtak náluk. 

Kapcsolódók

Kimaradt?