Hargita megye: telefonon győzködték a tolvajokat a rendőrök, hogy visszaadják a lopott holmit

Egy gyergyószentmiklósi bevásárlóközpontban két fiatal ellopta egy 35 éves nő táskáját benne 2000 lej készpénzzel, a telefonjával, valamint további javakkal. A rendőrök telefonon győzték meg a tolvajokat, hogy adják vissza a táskát – tájékoztat a Hargita Megyei Rendőrség.

Két gyergyóújfalusi, egy 16 és egy 22 éves fiatalt gyanúsít a rendőrség a lopással. Az eset érdekessége, hogy a felszólításnak eleget téve, a tolvajok tényleg visszaadták az ellopott táskát.

A gyergyószentmiklósi nő hétfőn délután értesítette a rendőrséget, hogy két ismeretlen fiatal a bevásárlókocsijából elvette a táskáját, és elszaladtak vele. Abban 2000 lej, egy telefon, valamint további javak voltak, összesen 5000 lej értékben. A helyszínre kiérkező rendőrök megvizsgálták az üzletben és a parkolójában felszerelt térfigyelő kamerák felvételeit, és sikerült azonosítaniuk a tetteseket.

Ezután felhívták a megkárosított nő telefonját, a vonal másik végén pedig a tolvajok válaszoltak is. A rendőrök meggyőzték őket, hogy térjenek vissza az üzletbe, és adják vissza az ellopott táskát. Ők ezt meg is tették. A táska tulajdonosa megerősítette, hogy nem hiányzik belőle semmi.

A „jó szándékuk” ellenére a tolvajok ellen eljárás indult a gyergyószentmiklósi ügyészségen lopás gyanújával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?