Durva szigorítások jönnek – emlékezteti az autósokat a belügyminisztérium

Nagyon kínos helyzetbe kerülnek hamarosan azok az autósok, akik lejár műszaki vizsgájú gépkocsit vezetve rendőrökbe futnak – figyelmeztetett csütörtökön Facebook-oldalán a belügyminisztérium.

A tárca emlékeztet arra, hogy a május 20-tól hatályba lépő KRESZ-módosítás szerint az autó forgalmi engedélyének bevonásával büntetik a sofőrök bizonyos mulasztásait. Ez a szankció jár a 2900 lejes bírság mellett annak a gépkocsi-tulajdonosnak, akinek járművének nincs érvényes műszaki vizsgája.

„Ha 2018. május 20-tól lejárt műszaki vizsgájú autót vezet, akkor a rendőr bevonja a forgalmi engedélyt, elveszi a rendszámtáblákat, bírságot szab ki, és olyan igazolást ad, amellyel nem tud már visszaülni a kormányhoz. Így vagy tolni fogja az autót, vagy elvontatja, majd el kell mennie a RAR-hoz…tehát, bonyolódik a helyzete” – figyelmeztet a belügyminisztérium.

Mint korábban írtuk, elveszíti a használt autója forgalmi engedélyét az a sofőr is, aki nem íratta a törvényes 90 napos határidőn belül a megvásárolt gépkocsit a saját nevére. Emellett szintén ki kell fizetnie egy 2900 lejes bírságot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?