Hat román állampolgárból álló „szalámi-bandát” leplezett le az olasz rendőrség

„La banda dei salami”, azaz „szalámi-banda” néven futott az a hatfős csoport, amelyik több mint két tonna felvágottat lopott egy híres olaszországi üzemből. A rendőrségnek egy évbe telt azonosítani az elkövetőket, akikről kiderült, hogy román állampolgárok.

Az olasz rendőrség minősített lopással és bűnrészeséggel vádolja a hat román állampolgárt és letartóztatásukat kéri.A „szalámi-banda” 2017. március 11-én tört be a Reggio Emilia tartományban található Marazzi üzembe, ahonnan 20 ezer euró értékű felvágottat loptak el: mintegy 300 kg kolbászt, 500 kg prosciuttót, 300 kg sertéssonkát, 300 kg sertéskarajt és több tíz kg szalámit. Az élelmiszeren kívül a húsfeldolgozáshoz használt eszközökből is magukkal vittek.

A szalámitolvajok három teherkocsiba pakolták a zsákmányt és sikerült kereket oldaniuk. A járművek rendszámtábláit csak több hónapos munkával sikerült beazonosítani, de a teherkocsik ártatlan román állampolgárok nevére voltak bejegyezve, így további nyomozásra volt szükség az igazi tettesek kilétének kiderítéséhez. Az elkövetők 18 és 33 év közöttiek, írja a Gazzetta di Reggio helyi hírportál.

A vizsgálat során kiderült, hogy a hat gyanúsított közül kettő néhány nappal a felvágott-rablás után újabb betörést követett el, ezúttal még nagyobb értékben: 100 ezer euró értékű felszerelést vittek el egy cégtől Tradatéban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?