Beteg anyját akarta meglátogatni – állítja a szatmári börtönből megszökött magyar rab

Halálos beteg édesanyját akarta meglátogatni a szatmárnémeti börtön egyik külső munkahelyéről megszökött rab. Legalábbis ezt állítja Varga Albert, akit néhány órás üldözés után fogtak el a rendőrök.

A rablásért 2 év és 9 hónap börtönre ítélt 23 éves nagyváradi fiatalember a helyi sajtó beszámolója szerint múlt csütörtökön a szatmárnémeti törvényszék épületének felújításán dolgozott kőművesként. Amikor az őrök nem figyeltek oda, kiugrott egy utcára néző ablakon, és elmenekült.

Az elítélt egy darabig bolyongott a városban, végül a vasútállomásra ment, és felszállt egy Nagyváradra tartó vonatra. Akkor már üldözték a hatóságok. Végül a biharkeresztesi vasúti rendőrség rendőrei fogták el a vonaton, Nagyvárad közelében.

A fiatalembert visszavitték a szatmárnémeti börtönbe, jelenleg vizsgálat zajlik ellene. Szökés miatt 6 hónaptól 3 évig terjedő további szabadságvesztésre ítélhetik. Kihallgatásakor azt mondta: rákos beteg édesanyját akarta még életben látni. A börtön szóvivője a vizsgálatok lezártáig nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?