FRISSÍTVE: Újabb részletek derültek ki a nagyváradi börtönből megszökött magyar rab ügyében

FRISSÍTVE: Megszökött hétfő reggel a nagyváradi börtön egyik fogvatartottja - tájékoztattak a büntetés-végrehajtási intézet képviselői. FRISSÍTÉS: Elfogták a szökött rabot.

A rablás miatt három év szabadságvesztésre ítélt Horváth Tibor külső munkavégzés közben szökött meg. A büntetés-végrehajtási intézet alkalmazottjaiból álló csapatok keresik, a Bihar megyei rendőr-főkapitányság és a csendőrség munkatársainak segítségével - derül ki a közleményből. 

A 22 éves elítélt atletikus testalkatú, 159 centiméter magas, fekete hajú és barna szemű. Eltűnésekor szürke szabadidőnadrágot, kék felsőt és fehér sportcipőt viselt. 

A börtön vezetősége belső vizsgálatot indított a fogvatartott megszökése körülményeinek kiderítésére. 

FRISSÍTÉS: Szolgálati fegyverüket is kellett használniuk azoknak a rendőröknek, akiknek hat órás üldözés után végül sikerült elfogniuk a fogolyt.  

A nagyváradi börtön illetékeseinek tájékoztatása szerint Horváth Tibor 22 éves fogvatartottat Bors település közelében fogta el 13:20-kor egy rendőrökből, csendőrökből és határrendőrökből álló csapat. A rablás miatt három év szabadságvesztésre ítélt Horváth Tibor külső munkavégzés közben szökött meg hétfő reggel 07:30-kor. A börtön közleménye kitér arra is, hogy az elítélt ellenállást tanúsított elfogásakor, ezért a rendőrök kénytelenek voltak használni szolgálati fegyverüket. 

A fogvatartási intézmény vezetősége kivizsgálást rendelt el a szökés körülményeinek kiderítésére. 

A fogvatartott személy külső munkavégzés során elkövetett szökéséért hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztést szab meg a büntetőtörvénykönyv. 

Kapcsolódók

Kimaradt?