Best of Szomszédnéni: jótékonysági humorest a Yuppi Tábor javára

Jótékonysági előadásra készülnek a Szomszédnéni Produkció Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, illetve a Yuppi Tábormozgalom március 3-án, szombat este 19 órától, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Auditorium Maximum termében. A rendezvény teljes bevételét a Yuppi élményterápiás táboraiban részt vevő diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekben szenvedő gyerekek ingyenes táborozására szánják.

Tóth Szabolcs és a Yuppi Tábor barátsága 2014-ig nyúlik vissza, amikor önkéntestoborzó videójával több száz embert elért. 2015-ben a Yuppi nagyköveteként ellátogatott a diabéteszes gyerekeknek szóló táborba. Azóta is, barátként és támogatóként, jelen van a Yuppi életében: 2016-ban a születésnapját a Yuppi gyerekeinek ajánlotta, és egy videóval ösztönözte barátait, ismerőseit, hogy az ajándékokra szánt pénzt adományozzák inkább a Yuppi táborokban részt vevő  gyerekeknek. Bálint Ferenc ekkor debütált a Yuppi barátjaként, hiszen ő fogta a kamerát. Ebben az évben ketten, együtt állnak a Yuppi mellé.

Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristája így emlékszik vissza a projekt születésére: „Általában egy színpadi műsor betegség miatt szokott elmaradni, úgyhogy ambivalens érzés, amikor egy előadás betegség miatt születik. Amikor megtudtuk, hogy a Yuppi tábor élményterápiás programokkal segít cukorbeteg, sokízületi gyulladásos és daganatos betegségekben szenvedő gyerekeknek, felajánlottuk nekik, hogy mi lenne, ha tartanánk egy Best of Szomszédnéni-estet Kolozsváron, aminek a teljes bevétele a beteg gyerekeknek menne. Ezáltal nem csak mi, hanem mindenki, aki jegyet vesz az előadásunkra, egyszerre fog szórakozni és segíteni is.”
 
A Yuppi Tábormozgalom Egyesület kolozsvári székhellyel, 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében. A Yuppi táborai diabétesszel, juvenilis idiopátiás artritisszel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg. A táborok résztvevőinek többféle aktivitás biztosított a tábor teljes ideje alatt: magaskötél-pályán való mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, fényképezés, színház. Ezek a foglalkozások mind olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. 2017-ben 151 gyerek és családtag, illetve 162 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 34 orvosszakértővel dolgozik együtt.

A szervezők 3 támogatói jegyet ajánlanak fel az érdeklődőknek: a 29 lejes Támogatói jegy, amely megfelel egy nyílvessző beszerzésének az íjászfoglalkozáshoz; a 39 lejes Szuper Támogatói jegy, amely egy doboz vércukorméréshez szükséges tesztcsík ellenértéke; és az 59 lejes Yuppisztikus Támogatói jegy, amely egy táborozó napi hatszori egészséges étkezésének megfelelő érték.

A Szuper és Yuppisztikus Támogatói jeggyel rendelkezőket az előadás után egy kötetlen beszélgetésre várják a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjaival, illetve egy közös koccintásra. A Yuppisztikus Támogatói jeggyel rendelkezők egy Yuppi ajándékba is részesülnek.

Jegyek kaphatóak online a Biletmasteren, illetve a KMDSZ irodában (Petőfi Sándor/ Avram Iancu utca, 21. szám), a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem HÖK irodájában (Tordai út, 4. szám, 3. emelet), a Bulgakov Kávéházban, és a Yuppi irodában (Kossuth Lajos/21 Decembrie 1989 utca, 63. szám, 3. ajtó).

A jótékonysági humorest partnere a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), a Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári tagszervezete (RMKT Kolozsvár), támogatója Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda 2011 óta mükődő humortársulat, a Showder Klub és a Comedy Central állandó fellépői. A magyarországi Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál ötletgazdái. 2011-ben – elsőként Erdélyből – megkapták a Magyar Rádió úgynevezett „Humor-Oszkár” díját, a Bonbon-díjat. 2014-ben Karinthy-gyűrűvel ismerték el a Szomszédnénit a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban való munkásságukért.

Kapcsolódók

Kimaradt?