Átvette a legfőbb ügyészség a pedofíliával gyanúsított rendőr ügyét

A legfőbb ügyészség átvette szerdán a bukaresti ügyészségtől Eugen Stan rendőr ügyét. A rendőr ellen jelenleg háromrendbeli szexuális bántalmazás, illetve szexuális perverzió gyanújával vizsgálódnak.

Eugen Stant azzal gyanúsítják, hogy egy fővárosi tömbház liftjében és lépcsőfordulójában január 5-én szexuálisan bántalmazott egy 5, valamint egy 9 éves gyermeket. Az ügyben január 8-án elindított nyomozást kiterjesztették egy másik, 2012. október 22-én elkövetett bűncselekményre, amelynek az áldozata egy 7 éves kislány volt. Őt is szexuálisan bántalmazták egy bukaresti tömbház liftjében. Ebben az ügyben 2012. október 26-án kezdtek el vizsgálódni ismeretlen tettes ellen, szexuális perverzió gyanújával.

Az ügyészség ugyanakkor megjegyzi, hogy 2009. november 2-án egy 14 éves kislány is szexuális bántalmazás áldozatává vált egy fővárosi panelház lépcsőházában.

A legfőbb ügyészség ugyanakkor folytatja a nyomozást egy másik, 2016-os ügyben is, amelyet az ötödik kerületi ügyészségtől vett át. Ennek kapcsán az ügyészség közleménye megjegyzi, hogy 2016. december 10-én indult in rem eljárás szexuális bántalmazás miatt (...), amelyet egy ötödik kerületi tömbházlakás lépcsőházában követtek el. Az eljárást a sértett fél feljelentése alapján kezdték el, és a gyanúsítottak között van Eugen Stan is.

"Az ügyek átvételét az indokolja, hogy ki kell vizsgálni minden, a főváros és Ilfov megye területén történt és hasonló módon elkövetett bűncselekményt, továbbá hogy a gyanúsított a belügyminisztérium alkalmazottja, hogy a sértett felek nagy száma miatt két igen összetett esetről van szó, illetve hogy az ilyen jellegű tetteknek rendkívüli kihatásuk van a társadalomra" - írja a vádhatóság szerdai közleménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?