PSD-s polgármester: vezetőséget kellene váltania a PSD-nek

Egy intelligens lépéssel vezetőséget kell váltania a Szociáldemokrata Pártnak, hogy behozza a 2017-es lemaradást - nyilatkozta Iaşi polgármestere, Mihai Chirica a Radio France Internationale-nak adott interjúban. 

A szociáldemokrata párti elöljáró úgy vélekedett: a PSD hétfőre összehívott végrehajtó bizottsági ülésén elsősorban mérlegre kellene tenni az elmúlt év eredményeit, és azt kell megvitatni, hogy a nagyobbik kormánypárt folytathatja-e a tevékenységét a jelenlegi vezetőséggel az élén. Chirica szerint különösen fontos ez amiatt, hogy jövőre választási év lesz: europarlamenti képviselőit és államelnökét választja meg az ország. 

A polgármester úgy vélte, pártjában vannak olyan közismert személyek, akik véghez tudnák vinni a formáció 'súlyosan megrongálódott' vezető struktúráinak újjáépítését, ugyanis a PSD 'legalább két táborra szakadt'. Mihai Chirica szerint rendkívüli kongresszust kell összehívnia a Szociáldemokrata Pártnak, amely során 'nem az egyedüli vezető, hanem a párt tagjainak elképzelését és a párt jogállását tisztázzák.' 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?