Mihai Chirica tisztségek nélkül marad a PSD-ben

Mihai Chirica Iași-i polgármester maradhat ugyana Szociáldemokrata Pártban (PSD), de a politikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága. 

Chirica a PSD alelnöke valamint a párt Iaşi megyei elnöke volt. 

„Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Persze világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD tag vagyok, mit mondjak? Iaşi polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget és ezt becsülettel fogom tenni" - nyilatkozta Chirica a párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően. 

A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozataival kapcsolatban, valamint a kormány ellen intézett támadásokra vonatkozóan és a jelenlegi helyzetéhez nagyon sokan hozzájárultak. Chirica azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára. 

„Azt hiszem kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak” – mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a szociáldemokrata párt tagjának érzi magát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?