Hosszú börtönbüntetést kapott a rendőrt szándékosan elgázoló török üzletember

Jogerősen 22 év és 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Bukaresti Ítélőtábla Abdullah Atas török üzletembert, aki 2015-ben autójával szándékosan elütötte az őt igazoltatni próbáló közlekedési rendőrt. Utóbbi később belehalt sérüléseibe.

Abdullah Atasra minősített emberölés, ittas vezetés és a baleset helyszínének elhagyása miatt szabtak ki 22 év és 10 hónap szabadságvesztést. Ebből levonják a 2015. augusztus 3-a óta eltelt hónapokat, amelyeket előzetes letartóztatásban töltött. A török üzletembernek ugyanakkor 400.000 euró erkölcsi kártérítést kell fizetnie az elhunyt rendőr családjának, valamint további 88.134 lej anyagi kártérítést a bukaresti rendőrségnek. 

Abdullah Atas 2015 augusztusában gázolta el az őt igazoltatni próbáló Gheorghe Ionescu rendőrt. Az ügyészek szerint amikor utóbbi jelzett neki, hogy állítsa meg az autót, az üzletember lassított, amint azonban a rendőr közelebb került a járműhöz, gázt adott és elütötte, majd 350 méteren át vonszolta a motorháztetőn. Miután a rendőr az aszfaltra zuhant, ő folytatta az útját, míg csaknem három kilométerrel odébb nekiütközött egy kerítésnek.

Mint kiderült, aznap este az üzletember alkoholt fogyasztott egy klubban, vérének alkohol-koncentrációja 1,95 - 2,00 ezrelék volt. A baleset után a rendőrt többször is megműtötték, néhány héttel később azonban belehalt sérüléseibe. 

Kapcsolódók

Kimaradt?