Vonat gázolt el egy teherautót Csíkszeredában

Egy csomagküldő szolgálat teherautója ütközött egy személyvonattal Csíkszeredában csütörtökön késő délután a Brassói úton, annál a vasúti átjárónál, ahol a Bolyai utca a Brassói útra kiér.

Komolyabb sérülés nélkül úszta meg a csomagküldő szolgálat sofőrje a Brassó irányából Gyergyószentmiklósra közlekedő Regio vonattal történt ütközést – tájékoztatott Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője.

A balesetet feltehetően a teherautó figyelmetlen sofőrje okozta, aki a közelben található munkahelyére sietett, és mielőtt átkelt volna a vasúti átjárón, nem nézett szét.

Az ütközés után kihívták a mentőket, és az autó vezetőjét beszállították a megyei kórház sürgősségi osztályára. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő a Maszolnak elmondta, hogy a férfi magánál volt, és nem szerzett komoly sérüléseket. A vonat nem siklott ki, és nem is rongálódott meg.

A baleset helyszínén egyébként jó látási viszonyok vannak, az átjárót gyakran használják. A vonat a kisteherautó csomagterét ütötte el, a rakománya pedig kihullott. Ott jártunkkor megtudtuk, hogy az ütközés olyan erejű volt, hogy a teherautót menetirányával ellentétesen átpördítette.

A vasúti forgalom cikkünk megjelenésének pillanatában még állt.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?