Négy emberéletet követelt az utakon vasárnap a tél

Négyen veszítették életüket vasárnap Romániában olyan autóbalesetekben, amelyet a rendőrség szerint a sofőrök okoztak azáltal, hogy nem a téli útviszonyoknak megfelelően vezettek. A hegyekben turisták rekedtek a behavazott utakon – számolt be az Antena1 esti híradója.

A legsúlyosabb autóbaleset vasárnap reggel Hargita megyében, Gyergyótölgyes és Borszék között történt. Egy Moldova Köztársaságba igyekvő kisbusz lesodródott a havas útról, egy oszlopnak ütközött és felborult. A balesetben meghalt egy férfi és egy nő, további hét sérültet pedig kórházba szállítottak.

Az áthavazott szombat éjszaka után egy csoport turista útra akart kelni a Rânca nevű hegyi üdülőből, de néhány kilométer megtétele után a hóban ragadtak. Lánctalpas hókotrók szabadították ki az autóikat. A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében több hegyi utat lezárt a nap folyamán. Sinaián egyébként 30 cm-es, a Bâlea-tónál közel egy méteres hó van.

Az ország nyugati és észak-nyugati régióiban hétfő délig havazni fog. Jó hír azonban, hogy felmelegedés jön, a hét folyamán a meteorológusok szerint tavaszias időjárás várható az országban.

Kapcsolódók

Kimaradt?