Ez történik a Hargita megyei busztragédia súlyos sérültjeivel

A maroshévízi kórházból Csíkszeredába, illetve Marosvásárhelyre szállítják a vasárnap reggel Borszék és Gyergyótölgyes között történt baleset négy súlyos sérültjét - nyilatkozta az Agerpesnek a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője.

Péter Szilárd elmondta, három sérültet a csíkszeredai, egyet a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba visznek. Mind a négyen mellkasi és koponyasérüléseket szenvedtek, egyikük gépi lélegeztetésre szorult. További három személyt, köztük egy gyermeket, a maroshévízi kórházban látnak el, de egyelőre nem tudni, hogy be kell-e utalni-e őket vagy sem.

A felborult kisbusz további 11 utasa kisebb horzsolásokat szenvedett, és egészségi állapotuk felmérése után megtagadták a kórházba utalásukat. Ők jelenleg a gyergyótölgyesi polgármesteri hivatal székhelyén tartózkodnak, ahol teát, kávét és ennivalót kapnak. Marcel Vancu polgármester szerint szükség esetén el tudják szállásolni őket a környékbeli panziókban.

Vasárnap reggel felborult egy kisbusz a Borszék és Gyergyótölgyes közötti 15-ös országúton. A mikrobuszon húszan utaztak, két moldovai állampolgárságú személy, egy nő és egy férfi a helyszínen életét vesztette, hét sérültet kórházba szállítottak.

A kisbusz menetrend szerint közlekedett Prága és a moldovai köztársaságbeli Orhei között. Az első vizsgálatok szerint a sofőr az útviszonyokhoz képest túl gyorsan hajtott, emiatt következett be a baleset.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?