FRISSÍTVE - Felvételeket közölt a tűzoltóság a Hargita megyei busztragédiáról

FRISSÍTVE: Felborult egy mikrobusz vasárnap reggel Hargita megyében, Borszék és Tölgyes között, a DN 15-ös jelzésű úton. A balesetnek két halottja és 18 sérültje van. A készenléti felügyelőség helyszíni felvételeket tett közzé a busztragédiáról.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kisbuszban húszan utaztak. Egy kanyarban a jármű lesodródott a havas útról, egy póznának ütközött és felborult.

Két személy – egy férfi és egy nő – a helyszínen életét vesztette, hét személyt szállítottak a maroshévízi kórházba, további 11 utas enyhébb sérüléseket szerzett. A kórházba szállított áldozatok közül négynek az állapota súlyos. A sérültek közt van egy gyerek is, de nincs életveszélyben.

A Hargita megyei mentőszolgálat nyolc mentőkocsit, a rohammentő-szolgálat öt mentőt és két, műszaki mentésre szakosodott egységet küldött a helyszínre, Neamţ megyéből újabb három mentő érkezett, Csíkszeredából pedig kiküldtek egy több sérült szállítására alkalmas mentőkocsit is. A mentést nehezítette a sűrű havazás.

A rendőrségi szóvivő elmondta, a mikrobusz menetrendszerűen közlekedett Prága és moldovai köztársaságbeli Orhei között közlekedett, Székelyudvarhely érintésével. A halálos áldozatok 30 év körüliek, mindketten moldovai állampolgárok.

FRISSÍTÉS: Az első információk szerint a kisbusz sofőrje az útviszonyokhoz képest túl gyorsan hajtott, emiatt következett be a baleset. A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az Agerpresnek megerősített, hét sérültet a maroshévízi kórházba szállítottak. Közlése szerint a könnyebben megsérültek közül nyolcan megtagadták, hogy kórházba vigyék őket. 

Kapcsolódók

Kimaradt?