Újabb részletek derültek ki az autóstoppoló középiskolás gyilkosokról

Egy 30 éves nőhöz szeretett volna eljutni Brassóba az a 18 éves călărași-i fiú, aki 16 éves társával együtt rátámadt egy autóban ülő házaspárra, és megölte a férfit, hogy elvegye a gépkocsiját. A két középiskolás diákot szombat hajnalban vették őrizetbe.

A fiatalabb gyermek apja a hírtelevízióknak elmondta, a fia barátja beleszeretett egy kétgyermekes, 30 éves nőbe, aki otthagyta a családját, és jelenleg Brassóban él. A nagyobbik fiú minden áron akart szerezni egy gépkocsit, amivel eljuthasson a nőhöz. Meggyőzte a barátját is arról, hogy tartsanak együtt.

A 18 éves középiskolás a nyomozóknak már be is vallotta: terve az volt, hogy stoppolnak, és ha felveszi őket valaki, akkor megölik, elveszik az autót, és elutaznak Brassóba. Egy középkorú házaspár volt az, aki felvette őket. Néhány kilométer után megkérték a sofőrt, hogy álljanak meg, majd a vezényszóra rájuk támadtak: a nagyobbik fiatal az 58 éves férfiba, a másik az 54 éves nőbe döfött hátulról kést.

A férfi belehalt sérüléseibe, a nő súlyosan megsérült, de eszméleténél maradt. A fiatalok végül nem vették el az autót, hanem elmenekültek, mert a kisebbiknek inába szállt a bátorsága. A gyilkos diák a nyomozóknak azt nyilatkozta: egy percig sem bánja a tettét. 

Kapcsolódók

Kimaradt?