Bevallották, hogy miért öltek az autóstoppos gyilkosok

Beismerte tettét az a két fiatal, akik rátámadtak arra a házaspárra, aki felvette őket az autójukba Călăraşi megyében. Egyikük megölte a kormánynál ülő 58 éves férfit.

Az Antena1 híradója szerint gyilkos a tette elkövetésekor még nem volt 18 éves, bűntársa pedig 16 éves, mindketten középiskolai diákok. A nyomozóknak elmondták, már korábban közösen eltervezték, hogy lopnak egy autót. A házaspárra is azért támadtak rá, mert könnyű prédának tűntek, és el akarták venni a gépkocsijukat. Nyilván egyiküknek sincs jogosítványa.

Mint korábban írtuk, a fiatalok a Drajna Nouă nevű község szélén stoppoltak. A házaspár felvette őket, s néhány kilométer után megkérték a sofőrt, hogy álljanak meg, majd a vezényszóra rájuk támadtak: egyikük a férfiba a másik a nőbe döfött hátulról kést.

A történtek után a fiatalok kiszálltak az autóból, és elmenekültek. A férfi rengeteg vért vesztett, és belehalt a sérüléseibe, felesége azonban eszméleténél maradt, és a mobiltelefonján kihívta a rendőrséget. A híradásokból nem derül ki, hogy a fiatalok végül miért nem hajtottak el az ellopni kívánt autóval. A nyomozók szerint a gyilkosság után hazamentek, mintha mi sem történt volna.

A két kiskorú pénteken kísérték be a rendőrségre Călăraşi-ban. Kihallgatásuk után őrizetbe vették őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?