Beismerte a brutális gyilkosságot a román kamionos

Beismerő vallomást tett a szerdán elkezdődött bűnvádi perében az a román kamionsofőr, aki a vádak szerint tavaly november 6-án meggyilkolt a freiburgi erdő szélén egy kocogó nőt. Cătălin Ciolpant további gyilkosságokkal is vádolják, ám ezeket tagadja  – írja a német sajtó.

A 27 éves Carolina Grubert különös kegyetlenséggel ölte meg a romániai férfi: egy üvegpalackkal szétverte a fejét. A gyilkosság több mint egy éven keresztül tartotta lázban a német közvéleményt. A stuttgarti bíróságon tett beismerő vallomásában a férfi a részegségére hivatkozott.

„Tudom, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem. Nem szexuális indíttatásból öltem meg, a bennem lévő agresszivitás hajtott. Részeg voltam és depressziós” – írta az ügyvédje által felolvasott vallomásában a 40 éves, Huși-ból származó férfi.

Ciolpan akkor került a rendőrség látókörébe, amikor a gyilkosság helyszínén talált DNS-mintát sikerült beazonosítani. A német sajtó akkor közölte, hogy az a minta megegyezik egy, az ausztriai Kufsteinban elkövetett emberölés helyszínén rögzített mintával is. A kufsteini esetnél egy 20 éves fiatal nő volt szintén az áldozat.

A vádlott erről nem kívánt nyilatkozni a német bíróságon, mint ahogy arról sem, hogy egyes információk szerint korábban Romániában is megölt már egy 23 éves prostituáltat.

Kapcsolódók

Kimaradt?