Itt bujkált a brutális nagyváradi gyilkosság első számú gyanúsítottja

FRISSÍTVE: Elfogták hétfő este a rendőrök Temesváron a két héttel ezelőtt elkövetett nagyváradi gyilkosság országosan körözött gyanúsítottját.

A Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Maria Cotrău közölte: a 27 éves Sorin Ioan Rogia előzetes letartóztatását kérik a bíróságtól. A szóvivő nem árult el részleteket a fiatalember őrizetbe vételének körülményeiről.

Mint korábban írtuk, a szintén 27 éves áldozatot, Radu Bogdant vérben fagyva találták meg november 9-én reggel Nagyváradon annak a tömbháznak a közelében, ahol szüleivel együtt élt. A fiatalemberen mindössze alsónemű és zokni volt. A kórbonctani jegyzőkönyv szerint a tettes 15 ütést mért a koponyájára, vélhetően egy kalapáccsal, ritka kegyetlenséggel.

A feltételezett gyilkos, Sorin Ioan Rogia jó barátja volt Radu Bogdannak, és „jó családból származik”, egy ismert nagyváradi orvos fia. Kiderült róla, hogy gyújtogatásért és rongálásért bűnvádi per van folyamatban ellene, a helyi köztisztasági vállalat feljelentése nyomán. Tettének indítéka ismeretlen, de meg nem erősített információk szerint skizofréniában szenved. Megerősítetlen az az információ is, hogy a barátságnál is szorosabb viszony fűzte az áldozathoz.

FRISSÍTÉS: A temesvári portálok információi szerint a fiatalember éppen egy Szerbiába tartó vonatra várakozott a temesvári állomáson, amikor a vasúti rendőrség – egy rutinellenőrzés során – igazoltatta. Így derült ki, hogy országosan körözik.

Kapcsolódók

Kimaradt?