Riasztó részletek derültek ki a nagyváradi gyilkosságról

Kalapáccsal verte szét a barátja fejét a múlt heti nagyváradi gyilkosság feltételezett elkövetője. A gyanúsítottat, Sorin Ioan Rogiát negyedik napja körözik. Bűnvádi per van folyamatban ellene gyújtogatás miatt, állítólag skizofréniában szenved – számolt be a helyi sajtó.

Mint korábban írtuk, a szintén 27 éves áldozatot, Radu Bogdant vérben fagyva találták meg csütörtök reggel annak a tömbháznak a közelében, ahol szüleivel együtt élt. A fiatalemberen mindössze alsónemű és zokni volt. Az ebihoreanul.ro megtudta, hogy a kórbonctani jegyzőkönyv szerint a tettes 15 ütést mért a koponyájára, vélhetően egy kalapáccsal, ritka kegyetlenséggel.

Az áldozat szerdán 18 órakor ment el hazulról. Szülei már késő este aggódni kezdtek érte, és jelenteni akarták az eltűnését a rendőrségen. Hazaküldték őket azzal, hogy legalább 24 órának kell eltelnie ahhoz, hogy valakit eltűntnek nyilvánítsanak. Gyermekük holttestét másnap reggel fedezte fel egy szomszéd.

A feltételezett gyilkos jó barátja volt Radu Bogdannak, és „jó családból származik”, egy ismert nagyváradi orvos fia. Kiderült róla, hogy gyújtogatásért és rongálásért bűnvádi per van folyamatban ellene, a helyi köztisztasági vállalat feljelentése nyomán. Tettének indítéka ismeretlen, de meg nem erősített információk szerint skizofréniában szenved. Megerősítetlen az az információ is, hogy a barátságnál is szorosabb viszony fűzte az áldozathoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?