Tettének indítékairól vallott a nagyváradi gyilkos

Beismerte tettét és az indítékairól is beszélt kedden a bíróság előtt a két héttel ezelőtti nagyváradi gyilkosság elkövetője. Sorin Rogiát 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

Erről a tárgyalás után a Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Maria Cotrău tájékoztatta a sajtót. Elmondta: a hétfőn este Temesváron őrizetbe vett 27 éves fiatalember beismerte, hogy megölte a szintén 27 éves barátját Nagyváradon. Az indítékokról pedig annyit vallott: „vallási és életfelfogásbeli” nézeteltérései támadtak az áldozattal.

Sorin Rogia nem árult el részleteket a gyilkosság körülményeiről. Mint korábban írtuk, Radu Bogdant vérben fagyva találták meg november 9-én reggel Nagyváradon annak a tömbháznak a közelében, ahol szüleivel együtt élt. A fiatalemberen mindössze alsónemű és zokni volt. A kórbonctani jegyzőkönyv szerint a tettes 15 ütést mért a koponyájára, vélhetően egy kalapáccsal, különös kegyetlenséggel.

Sorin Ioan Rogia jó barátja volt Radu Bogdannak, és „jó családból származik”, egy ismert nagyváradi orvos fia. Kiderült róla, hogy gyújtogatásért és rongálásért bűnvádi per van folyamatban ellene, a helyi köztisztasági vállalat feljelentése nyomán. 

Kapcsolódók

Kimaradt?