Meghalt az AC/DC alapítója, Malcolm Young

Malcolm Mitchell Young skót származású zenész testvérével, Angusszal közösen alapították a legendás zenekart. A ritmusgitáros haláláról az együttes adott ki közleményt.

“A mai napon az AC/DC mély szomorúsággal közli, hogy Malcolm Young elment. Malcolm, Angusszal együtt az AC/DC alapítója és megalkotója volt. Elképesztő elkötelezettséggel dolgozott a zenekar mögött. Gitárosként, dalszerzőként és vizionáriusként perfekcionista, egy különleges ember volt. Mindig azt mondta, amit gondolt. Minden tettét áthatotta a büszkeség. A rajongókhoz való lojalitása múlhatatlan volt."Testvérként nehéz szavakban kifejezni, mit jelentett az életemben – ami minket összekötött különleges és egyedi volt. Hatalmas örökséget hagy maga után, ami örökké él majd – írta Angus Young. 

Malcolm Young 2014-ben hagyta abba a zenélést, mivel súlyos betegségben, demenciában szenvedett.

Miután kivált a zenekarból, több újabb váratlan fordulat következett be: 2015-ben Phil Rudd dobos bűnügybe keveredett. Az AC/DC legendás második énekesétől, Brian Johnsontól is megvált, akit utolsó turnéjukon a Guns N' Roses frontembere, Axl Rose helyettesített. 

A legutóbbi AC/DC-lemez, a Rock or Bust 2014-ben jelent meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?