EURO-2016: hősiesen küzdött és egyenlített a magyar válogatott

21 ezer, igen, huszonegyezer magyar szurkoló előtt játszhatta le második mérkőzését a marseille-i Stade Vélodrome-ban a magyar válogatott az EURO-2016-on. Bernd Storck tanítványainak ellenfele Izland volt és a magyar válogatott a 88. percben egyenlítve kiharcolta a döntetlen és 4 ponttal az F csoport egyik majdnem biztos továbbjutójánakszámít. A Maszol helyszíni tudósítója ott ült a Vélodrome sajtópáholyában és percről percre tájékoztatott a mérkőzés kimeneteléről. 

A magyar válogatott most csoportelsőként várja az este 10 órakor kezdődő Portugália-Ausztria mérkőzés kimenetelét.

94. perc - a 16-osról rúgnak szabadot az izlandiak, hatalmas lehetőség számukra a győzelemre. Geráról pattant mellé a kipattanó szabadrúgás. Vége!!!

4 percet hosszabbít az orosz brigád

88. perc - Saevarsson öngóljával kiegyenlít Magyarország

84. perc - bejön Eidur Gudjohnsen és Szalai Ádám.

81. perc - Kádár Tamás kap sárgalapot.

79. perc - Gera terült el az izlandi tizenhatoson egy párbaj után, Karasev kifele fúj szabadrúgást.

78. perc - Nikolic harcol ki egy szögletet, de ebből sem lett semmi.

75. perc - Guzmics jött ki a labdával, vezett át a fél pályán és csak szabálytalanul tudta mgállítani Finnbogasson, aki sárgát is kap. Dzsudzsák készülődik, de lövése középre megy az izlandi kapus kezébe.

72. perc - magyar szöglet utáni második nekifutásos támadásból lő Böde erőtlenül kapura.

69. perc - újabb csere, izlandi oldalon jön Finnbogasson.

66. perc - Dzsudzsák ballábas, 25 méteres szabadrúgását kiejti az öléből Halldórsson, de előbb eléri a labdát, mint a rátámadó Nikolics

66. perc - három csere. A Heimir Hallgrímsson/Lars Lagerback edzőpáros a 20. számú Hallfredssont küldi be. Magyar oldalon jön Böde Dániel és Nemanja Nikolic.

65. perc - teljesen beszoulnak az izlandiak. Helyzetek sorozatát dolgozzák ki a magyarok.

60. perc - bődületes helyzet a magyar kapu előtt. Sigthórsson kihagy fejjel egy ziccert, de les.

58. perc - Gera labdaszerzése után Kleinheisler jobbal 22-ről a léc fölé bombáz, méterekkel.

54. perc - Karasev szaktárs továbbot intett egy magyar játékos földre kerülésekor. A magyar tábor egy emberként hördült fel.

Kaptunk egy videót a büntetőt megelőző „szabálytalanságról”. Hmmmm....

50. perc - magyar szabadrúgás. Dzsudzsák végzi el 22 méterről. Oldalra passzolja és Kleinheislernek teszik le lövésre, aki rosszul találja el és erőtlenül fölé lő.

48. perc - sokkal határozottabban jött ki a magyar válogatott.

46. perc - elkezdődött a második félidő.

Az UEFA hivatalos adatai szerint a Magyarország-Izland mérkőzést 60,842-en nézik a Stade Vélodrome-ban.

1 percet hosszabbít az orosz brigád.

40. perc - büntetőből szerzett góllal vezet Izland. Király kiejtett egy ártatlannak tűnő beadást, a kavarodásban pedig Kádár mellől elhullik Gunnarsson. Szergej Karasev a 11--es pontra mutat. Sigurdsson a jobb alsóba helyezi a labdát.

34. perc - a túloldalon is nagy helyzet, Kleinheisler adott szép keresztlabdát Dzsudzsáknak, aki elől egy izlandi védő elkanalazta a a játékszert az utolsó pillanatban.

 31. perc - na, megvolt az első óriási helyzet. Kádár nagyot hibázott azzal, hogy hagyta lefordulni Gudmundssont, Király viszont KIRÁLY volt, és lábbal hárított.

30. perc - félóra elteltével elmondhatjuk, hogy óriási helyzete egyik csapatnak sem volt. A magyarok többet birtokolták a labdát, de fölényük egyelőre meddőnek bizonyult.

28. perc - a csapat egyik benjáminja, Nagy Ádám gyönyörűen szerel és szerez labdákat. Mindenki megláthassa, hogy ebből a fiúból lesz még valaki.

25. perc - az izlandiak több mint egy percig nem értek labdához. S az volt az ember érzése, hogy ez őket különösebben nem is izgatja. Tömbben mozogtak, és védték le a területet. Ez ők nagyon jól tudják.

20. perc - Gudmondsson jobbos szöglete már jobb, de Kleinheisler ment a bal sarok előtt Sigurdson elől, majd Gudmondsson újabb beadása Kádáré.

18. perc - Stieber vezette rá a labdát az izlandi kapura, de Dzsudzsáknak a jobb oldalra kiadott labdáját szögletre mentették. Abból aztán semmi nem lett.

16. perc - Dzsudzsák nagyon eltalált lövését egy bevetődő izlandi védő blokkolja.

Essen szó a mérkőzés harmadik főszereplőjéről, a Stade Vélodrome gyepéről is. A sajtópáholy magasságából látszik igazán, hogy mennyire foghíjas a fű. Információink szerint a gyep állapota egy hónappal ezelőtt romlott meg az állaga, amikor az AC/DC nagyszabású koncertet adott a stadionban.

14. perc - Dzsudzsák beadását Priskin fejeli fölé.

9. perc - az első helyzet is az izlandiaké volt, Bödvarsson fejelt Király kapuja fölé.

8. perc - kiegyensúlyozott csata folyik a pályán, egyik csapat sem ad fel területet. Az első szögletet a „vendégek” rúgják.

19: 00  - elkezdődött a mérkőzés

A Maszol élőben közvetítette a mérkőzés előtti utolsó negyedórát. A magyar himnusz félelmetesen hangzott 21 ezer szurkoló torkából.

18.30 - megkaptuk a kezdő csapatokat.A mérkőzést megelőzen látványos felvonulást tartottak a magyar szurkolók Marseille régi kikötőjétől a stadionig. Munkatáőrsunk ott volt, végigfotózta és filmezte az eseményeket. Itt elolvashatja a mérkőzés előtt történteket.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?