Ebben a szexfüggőknek szóló szanatóriumban kezelik Weinsteint és Spaceyt

Ugyanabban a szanatóriumban kezelik szexfüggőséggel a közelmúltban szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinsteint és Kevin Spaceyt, számol be a CBS News. A „kiképzőtáborhoz hasonlító” terápiát korábban is sok hollywoodi híresség igénybe vette.

A Gentle Path at the Meadows nevű központban a 45 napos kezelés 58 000 dollárba kerül. Kitalálója, Patrick Carnes először a ’80-as években népszerűsítette a szexfüggőség szót. Szerinte ez mentális betegség, és mint minden más függőség esetében, a választás képességének elvesztését jelenti. Úgy véli, akár öt évbe is telhet egy szexfüggő agyát „átprogramozni.”A Gentle Path központ terápiájának részét képezi a meditáció, naplóírás, csoportterápia. A páciensek minimum nyolc hétig szexmentes életet élnek, közben szexuális fantáziáikat elemzik és tervet dolgoznak ki a visszaesés megelőzésére. Az alapító elmondása szerint nem nyaralásról van szó, sokkal inkább „kiképzőtáborról”.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság viszont nem ismeri el a szexfüggőséget mentális betegségként. Nincs bizonyíték arra, hogy a szexfüggőség ugyanolyan valós függőség lenne, mint a drog- vagy alkoholfüggőség, mondja Dr. Damon Raskin, a Cliffside Malibu drogfüggőkkel és alkoholistákkal foglalkozó központ munkatársa.

Kapcsolódók

Kimaradt?