Saját készítésű krumplifőző kályha okozott tüzet Csíkkozmáson

Újabb két istállót és csűrt érintő tűzeset történt Hargita megyében hétfőn: Csíkkozmáson egy hordóból készült krumplifőző kályha okozta a tüzet, míg Várhegyen rövidzárlat a ludas, ahol sok télire szánt tűzifa is odalett.  

Hétfőn délután 2 óra körül riasztották a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget, hogy Csíkkozmáson tűz ütött ki egy gazdasági épületben. Tizenegy tűzoltó szállt ki a két autóval az épülethez, amelyet teljes felületén, mintegy 100 négyzetméteren borítottak be a lángok. Fennállt annak a veszélye, hogy a tűz átterjed a közeli lakóházra is, így a tűzoltók ennek megelőzésére összpontosítottak – közölte a készenléti felügyelőség.

A tűzben elégett a fásszín, valamint az istálló, 2000 kilogramm krumpli, szekrények, kaszagépek, szerszámok, egy láncfűrész és három bicikli. A tüzet egy felügyelet nélkül hagyott, fémhordóból készült kályha okozta, amelyet krumplifőzésre használtak. A kályhából kicsapó lángok begyújtották a közelben tárolt fát, onnan terjedt szét a tűz. A háziállatokat még időben sikerült kimenekíteni az istállóból, a keletkezett kár értéke 25 ezer lejre tehető.

Tűzifa égett el idő előtt

Délután 6 óra előtt nem sokkal a Hargita megye északi részén található Várhegyről érkezett bejelentés a tűzoltósághoz, miszerint egy fás raktárnak használt gazdasági épület lángol. Hét tűzoltó és két autó érkezett a helyszínre a segélyhívás után Maroshévízről. A helyi, valamint a salamási önkéntes tűzoltók, és sok helyi lakos már a helyszínen voltak és segítettek az oltásban.

Az 50 négyzetméter alapterületű raktár leégett, benne körülbelül 20 tonna tűzifával, valamint 2 tonna gabonával. A szakértők megállapították, hogy a tüzet elektromos rövidzárlat okozhatta. A keletkezett kár értéke mintegy 12 ezer lej. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?