Egy tűzeset történt és több településen nem volt áram Hargita megyében

Szerda este az országos meteorológiai szolgálat narancssárga viharjelzést bocsátott ki Hargita megye déli részére. A heves esőzéssel és villámlással kísért nagyidő következtében hat településen akadozott az áramellátás, Alcsíkon pedig leégett egy gazdasági épület.

Villámcsapás következtében tűz ütött ki egy gazdasági épületben Csíkszentimrén, leégett annak tetőszerkezete, a tűz martalékává vált továbbá hét tonna széna, egy traktorhoz csatolható utánfutó és egy mechanikus gereblye.

A keletkezett kár 30 ezer lejre tehető – tájékoztatott Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője. A 21 óra 45 perckor érkezett bejelentés után 11 hivatásos tűzoltó két speciális autóval szállt ki a helyszínre. Továbbá 28 csíkszentimrei, csíkszentkirályi és csíkszentsimoni önkéntes tűzoltó vett részt a beavatkozásban. 600 ezer lej értékben sikerült javakat megmenekíteni.

Az áramszolgáltató bejelentése alapján kimaradt az áramellátás Csinódban, Egerszéken, Fenyéden, Küküllőkeményfalván. Csíkszereda, Szentegyháza és Zetelaka egyes részein is akadozott az áramellátás. A kimaradás 2622 háztartást érintett szerte a megyében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?