Újabb áldozatai vannak a baleset módszernek Hargita megyében

Újabb áldozatai vannak Hargita megyében az úgynevezett baleset módszerrel elkövetett csalásoknak. Egy 87 éves parajdi és egy 80 éves homoródszentmártoni nőt vertek át ismeretlen személyek.

A Hargita megyei rendőrség keddi tájékoztatása szerint az idős parajdi asszony hétfőn értesítette a hatóságokat arról, hogy 1837 lejt csalt ki tőle egy férfi. Az illető aznap felhívta a vezetékes telefonján, és a közlekedési rendőrség tisztjeként mutatkozott be. Közölte a nővel, hogy a lánya autóbalesetet okozott, és csak akkor kerülheti el a börtönt, ha fizet.

A férfi arra utasította az asszonyt, hogy vásároljon felölthető ajándékkártyákat, és a felöltőkódokat diktálja le neki. Az áldozat engedelmeskedett, és egy 300 euró értékű utalvány kódjait adta át a csalónak. Az asszony még aznap megtudta: a lánya köszöni szépen jól van, nem okozott semmilyen balesetet.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 80 éves homoródszentmártoni nőtől is hasonló módszerrel csaltak ki pénzt, de erről az esetről nem közölnek részleteket. A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy ne adjanak hitelt az ilyen jellegű telefonhívásoknak. A közlemény leszögezi: a hatóságok semmilyen körülmények között nem kérhetnek pénzt vagy egyéb javakat a polgároktól. 

Kapcsolódók

Kimaradt?