KISEBBSÉGBEN: Elkezdődött az Osonó Interetnikai projektje

Gyimesfelsőlokon szervezte meg az Osonó Színházműhely és a pályázatait kezelő Bolyongó Színházi Egyesület nevű civil szervezet azt az interetnikai tábort, amelyre szeptember 4-10. között kerül sor. A tabaraOsonointeretnic#2017 nevű projektet a román kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatja, és célja annak a lehetőségnek a megteremtése, amelyben a dráma- és csapatjátékok, személyiségfejlesztő és önismereti gyakorlatok segítségével a különböző etnikumú fiatalok közelebb kerülhetnek egymáshoz, megismerhetik egymást és felfedezhetik a közös alkotás öröme mellett mindazt, ami érték lehet a másikban. A színházi játék hatásos eszköz lehet az előítéletek leküzdésére, egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására.

A projektnek 23 résztvevője van. A román, magyar és roma fiatalok mellett jelen van a táborban hat ifjúsági munkás és nevelő is. A részvevőknek Mucha Oszkár, az Osonó színésze, valamint Fazakas Misi drámatanár, a társulat rendezője tart személyiségfejlesztő, önismereti, csapatépítő és drámapedagógiai foglalkozásokat.

A színházi gyakorlatokban való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés igazi közösséggé kovácsolhatja a résztvevőket. A műhelyfoglalkozások kezdete előtt a tábor minden reggel lelki és szellemi bemelegítőként szolgáló intenzív napindítóval indul, este pedig a rövid színházi jelenetek próbái zajlanak, amelyeket az utolsó nap délelőttjén mutatnak be a kiscsoportok. Mindezek mellett a sok közvetlen beszélgetés során a résztvevők tudomást szerezhetnek egymás kultúrájáról, gondolkodás módjáról, és megoszthatják az életükben jelen lévő problémákat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?