Mint egy zsák krumplit, úgy vonszolt a földön két rendőr egy bukaresti orvost

Hivatalból belső vizsgálatot rendelt el hétfőn a Román Rendőrség parancsnoka, miután két járőr erőszakoskodott egy orvossal, akit egy közúti ellenőrzés során szállítottak ki az autójából.

A hétfőre virradóra történt jelenetről felvétel is készült, amely bejárta már az internetet. A News.ro által idézett rendőrségi közlemény szerint azt vizsgálják, hogy a járőrök betartották-e szabályokat az igazoltatás során.

A fővárosi Giulești Szülészet osztályvezető főorvosának autóját egy közúti ellenőrzésen állította meg a két járőr. A felvétel szerint egy rövid vita után a megragadták, és a rendőrautóhoz próbálták vonszolni az ittas Ciprian Cristescut, akinek a felesége közben azt kiabálta: hagyják békén, hiszen nem a férje, hanem ő ült a kormánynál.

A rendőrök akkor kezdtek el erőszakoskodni, amikor az orvos egyiküket felszólította, hogy igazolja magát. Megragadták a férfit, de az belekapaszkodott egy reklámpannóba, és nem hagyta magát a rendőrautóhoz cipelni. Az orvos végül leesett a földre, és az egyik rendőr a karjánál fogva végigvonszolta a járdán. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?