Széfrabló magyar állampolgárokat leplezett le a kolozsvári rendőrség

260 ezer lejes kárt okozott két magyar állampolgár, akik pénzváltóirodák és zálogházak széfjeit rabolták el Kolozs és Máramaros megye területén, írja a rendőrség közleményére hivatkozva a Hotnews hírportál.

A rendőrök megtalálták az erdőbe rejtett széfeket és a vádlottak magyarországi lakásain tartott házkutatások során egy áruszállító szekeret és egy autót foglaltak le, amelyeket a 2013-2014-ben elkövetett rablások során használhattak.A nyomozás eredményei szerint a 38, illetve 47 éves férfiak 2013 novemberében és 2014 januárjában két széfet loptak el Kolozsvár és Nagybánya területén, miután sikerült semlegesíteniük a riasztórendszert, feltörniük a zárat és áttörniük a falat. A széfeket bihari és máramarosi erdőkbe szállították, majd kivágták, hogy a bennük őrzött pénzhez és javakhoz hozzájussanak.

A tetteseket további két rablási kísérlettel vádolják: újabb széfet vittek volna el egy kolozsvári zálogházból, a kísérlettel 25 ezer lejes kárt okozva a cégnek.

A román rendőrség a magyarországi és a németországi hatóságokkal is közreműködött. A vádlottakat ugyanis Németországban hasonló bűncselekmény elkövetéséért tartották fogva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?