Még lehet jelentkezni az Entrópia nevű nyári kémia táborba

A Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete (KOMIX) idén nyáron is tábort szervez a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak. Péntek (július 7.) éjfélig olyan 10-12-ik osztályos tanulók jelentkezését várják, akik szívesen eltöltenének július 17-23. között egy fergeteges hetet Kolozsváron.

A tábor alatt a diákok megismerkednek a kutatómunka szépségeivel a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki kar laboratóriumaiban, délutánonként pedig a kolozsvári egyetemista életbe kóstólhatnak bele, változatos programok keretében. A laboratóriumi munka tanári felügyelettel fog történni. A program tartalmazza a kolozsvári híres patikamúzeum, a Botanikus kert, valamint egy szakirányú gyár meglátogatását is.

A szervezők a táborba legkésőbb július 17-e, déli 12:00 óráig várják a diákokat, viszont aki nem tudja megoldani másképp az utazást, annak már július 16-án este tudnak szállást és társaságot biztosítani. A részvételi díj 80 RON, ami magában foglal hétfőtől péntekig napi 2 étkezést, a szombati reggelit, a közös bográcsozást, bentlakásban való 6/7 éjszakai szállást (érkezéstől függően), a városon belüli utazást, programokon való részvételt és az esetleges belépőket.

Az esemény részletei és jelentkezési feltételei megtalálhatóak az tábor facebook oldalán itt. Bizalommal lehet fordulni az Ifjú Kémikusokhoz bármilyen kérdéssel a 2011komix@gmail.com e-mail címen.

Kimaradt?