Bukaresti celebek népszerűsítik Háromszék látványosságait

Bukaresti bloggerek, televíziós személyiségek és celebek ismerkednek ezekben a napokban Háromszék turisztikai látványosságaival, a székely hagyományokkal és gasztronómiával. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület idén is folytatja a két éve indított akcióját, amely során bukaresti bloggereket, újságírókat és hírességeket látnak vendégül, akik hazatérve saját fórumaikon népszerűsítik a térséget.

Grüman Róbert, a háromszéki önkormányzat alelnöke szerint azt tapasztalják, hogy a 2015-ben elindított népszerűsítő kampány eredményeit már érzékelik a helyi, turisztikával foglalkozó vállalkozások. „Statisztikák bizonyítják, hogy ez a fajta promováló tevékenység nemcsak országszinten tette ismertté Háromszéket, hanem jelentősen nőtt a térségünkbe érkező turisták száma is.

Mint arról beszámoltunk, idén a Turizmus Évét hirdették meg Háromszéken, de jelentős turisztikai beruházással is gazdagodott a térség, így az olaszteleki Daniel-kastély után nemrég adták át a felújított miklósvári Kálnoky-kastélyt, ezzel is erősítve azt, hogy Háromszék a „Kúriák földje”. A miklósvári Kálnoky Vendégház menedzsere, Szabó István szerint az információs kirándulás lehetőséget teremtett, hogy a bukaresti véleményformálókkal megismertessék az új miklósvári kulturális turisztikai látnivalókat: az Erdélyi élet múzeumát, a Kálnoky-kastélyt, valamint a walesi herceg zalánpataki házait.

A napokban zajló információs kirándulás során ezúttal Erdővidék, Zalánpatak és Sepsiszentgyörgy nevezetességeivel ismerkedtek meg a bloggerek, újságírók és celebek, akik számára kézműves tevékenységeket, túrázást, kúrialátogatást szerveztek, amelyek során megismerkedhetnek a székely hagyományokkal és a jellegzetes gasztronómiával is – mondta el Grüman Róbert.

A Háromszékre először látogató Andrei Nourescu blogger kifejtette: tetszik, hogy a fejlesztések során figyelembe veszik a hagyományok ápolását és megtartják a specifikus tárgyak, régi házak és kastélyok jellegét. „Zalánpatak egy igazi paradicsom, mintha a svájci dombokat látnánk, elbűvölő a miklósvári Kálnoky-kastély, ugyanakkor csak ajánlani tudom a specifikus helyi ételeket”. A blogger szerint az benedekmezői lovas központ és a bölöni fürdő is az eredetiségről árulkodik.

 Az információs kirándulásra meghívták Luminita Malanca és Laura Antonov életmód-bloggereket, Bianca Sterie szakújságírót, Liana Popa divatbloggert, Simona Stănescu vloggert, Andrei Nourescu sportújságírót és bloggert, Victor Kapra bloggert, Anca Serea műsorvezetőt și Adi Sina énekes, dalszerzőt, Andreea Dociu színésznőt és vloggert. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?