Húszmillió lejből teszik rendbe a Sebes-Körös bal partját Nagyvárad központjában

A tervek szerint szerdán délután kezdik meg a Sebes-Körös bal partjának rendbetételét, hangzott el Dorel Duma, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának (ABAC) vezetője és Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester közös sajtótájékoztatóján. 

Mintegy húszmillió lej értékű munkát végez el a Körösök Vízügyi Igazgatósága (ABAC) 2018 tavaszáig, árulta el Dorel Dume, Mircea Mălan pedig hozzátette: a munkát az önkormányzat bonyolítja le majd, és reményeik szerint 2018 őszére be is fejezik. Addig el kell készülnie a folyóparton évek óta épülő mélygarázsnak is, így a Garasos hídtól a jelenlegi Csillagos hídig (ennek a gyalogoshídnak a helyére közúti hidat tervez építeni a váradi önkormányzat, Centenárium hídja elnevezéssel) folyamatos lesz a folyóparti sétány.

A munkát a Csillagos hídnál kezdik el, a vízügyiek a mederből dolgoznak majd a Sebes-Körös Szent László hídig tartó partszakaszán. Többek között megerősítik a partfalat és annak alapjait, gondoskodnak a levezető rámpák és lépcsők elkészítéséről, kiszélesítik a már meglevő, de jelenleg használhatatlan sétányt is. A korlátokat is megerősítik, ezek egyébként évek óta balesetveszélyesek, jelenleg van olyan járdaszakasz, ahol újabb fémkorláttal zárták el a járda egy részét, nehogy véletlenül valaki nekidőljön a folyóparti korlátnak.

Amint a vízügyiek elkészülnek a munka rájuk eső részével, jövő tavasszal a váradi önkormányzat folytatja a folyópart megszépítését 2018 őszéig. Mint az alpolgármester elmondta, már készülnek a tervek, hogy a felújított folyópart építészetileg illeszkedjen a felújított főtérhez és Szent László hídhoz, illetve a felújítandó Bémer (ma Ferdinand) térhez is. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?