banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Nem jogerős: feltételesen szabadlábra helyezik Dan Voiculescut

Jóváhagyta Dan Voiculescu feltételes szabadlábra helyezésére vonatkozó kérelmét csütörtökön a fővárosi ötödik kerületi bíróság. A döntés nem jogerős, kihirdetésétől számítva 3 napon belül megfellebbezhető.

A tárgyaláson a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyésze Voiculescu szabadlábra helyezési kérelmének elutasítását kérte, arra hivatkozva, hogy nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák, hogy fogva tartása alatt írta azokat a tudományos munkákat, amelyek lerövidítenék büntetését.

"Rendszeresen megpróbálja kihasználni a törvénykezési hiányosságokat. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy tudományos munkáit a börtönben írta. Ez egy nagyon ravasz módja annak, hogy szabaduljon a börtönből. Amennyiben csak egyharmadát üli le büntetésének, azt jelenti, hogy ez nem éri el a célját. Az okozott kárt nem fizette vissza a mezőgazdasági minisztériumnak, még a perköltségeket sem fizette ki" - mondta az ügyész.

Az üzletember ügyvédje azt hozta fel Voiculescu védelmében, hogy jó magatartású volt, és senkivel nem került konfliktusba fogva tartása alatt.  Dan Voiculescu egyszer már kérte szabadlábra helyezését, januárban azonban ezt jogerősen elutasította a Bukaresti Törvényszék.      

A Bukaresti Ítélőtábla 2014. augusztus 8-án jogerősen 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dan Voiculescut az Élelmiszer-ipari Kutatóintézet törvénytelen privatizációjával kapcsolatos ügyben. A szabadságvesztés mellett az üzletember vagyona egy részének elkobzását is elrendelték.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?