Szakmai okokból lemondott tisztségeiről Huszár István

Személyes, pontosabban szakmai okokból lemondott mind a váradi RMDSZ elnöki tisztségéről, mind a váradi önkormányzati képviselői mandátumáról, jelentette be hétfőn reggel Huszár István. Döntését azért jelentette be nyilvánosan, hogy elkerülje a spekulációkat, tette hozzá, újságírói kérdésre azt is leszögezte, az RMDSZ-ből nem lép ki.

Huszár István azt is elmondta, hogy egy német holding budapesti kirendeltségén dolgozik mától kezdve igazgatóként, mint mondta szervezési és adminisztrációs feladatokat lát el, négyszáz ember dolgozik majd a keze alatt. Területileg Magyarország, Románia Szlovákia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina Horvátország és Macedónia tartozik majd hozzá.

Arról, hogy ki követi a városi tanácsosi tisztségben várhatóan a Megyei Állandó Tanács dönt majd míg a váradi RMDSZ-szervezetben választást írnak ki, hangzott el. Távozása nyomán egyébként a váradi tanács RMDSZ-frakciójának új frakcióvezetőt is kell majd választania. Huszár elmondta, hogy bár nem költözik el Budapestre, hét közben ott lesz majd, így nem tartotta volna korrektnek tovább vállalni a feladatokat.

Huszár István köszönetet mondott volt munkatársainak és mindazoknak, akik akár tanácsosként – 2004-ben szerezte első mandátumát – akár alpolgármesterként támogatták. Eredményként említette például a kerékpárutak építését, vagy a tehetséges sportolók díjazását, a civil szervezetek újbóli támogatását, s mint monda, sajnálja, hogy olyan kezdeményezéseket, mint a diákok orvosi szűrővizsgálatai javaslatuk ellenére sem foglaltak bele újra a váradi költségvetésbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?