Minőségi rendezvényekkel ünneplik a városnapokat Szatmárnémetiben

Kulturáltabb és letisztultabb városnapra számíthatnak idén a szatmáriak. Kevesebb lesz a micsszag és a bóvliárus, viszont annál több a minőségi program és a szórakozási lehetőség.

Hétfőn délelőtt ismertette Kereskényi Gábor polgármester és Butka Gergely főszervező a hétvégén induló városnapok részletes programját. A fő előadók között szerepel a Boney M és Dr. Alban, a magyar előadók közül fellép Caramel, Péter Szabó Szilvia, és Tóth Gabi is.

Az előző évek hagyományaival szakítva a jelenlegi városvezetés a szatmárnémeti rendezvények feljavítását, megreformálását is célkitűzései közé sorolta. Ennek fényében a Szatmárnémeti városnapokon 30 százalékkal csökkentették a sültkolbászt és miccset áruló standokat, továbbá a koncertek helyszínéül szolgáló új központból ki is tiltották ezek árusítását, hogy zavartalanul lehessen élvezni a koncerteket.

A hámszi halacskák, valamint a giccses bóvli termékek árusítása pedig tilos a rendezvény ideje alatt, számolt be a részletekről Butka Gergely főszervező. Elmondása szerint ezzel is szeretnék minőségibbé tenni a rendezvényt, továbbá az árusok 60 százaléka helyi termelő és kereskedő lesz. Az árusok kiválasztásában az is szempont volt, a minőségi termékek forgalmazása mellett, hogy a standjaik is megfeleljenek bizonyos esztétikai elvárásoknak.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere is pozitívan vélekedett az idei rendezvény szervezéséről és programjáról, amely méltó lehet a város hagyományaihoz és értékeihez.

„Nem egy balkáni hangulatú zsibvásárt szeretnénk, hanem egy olyan civilizált rendezvényt, ahol mindenki jó érzi magát és amely valójában a város ünnepe. A város polgárainak a közös ünnepe" – szögezte le a polgármester. Szavai szerint ezt a célt szolgálják a fellépők is, valamint a teljes városnapi program, amely rengeteg kulturális, sport és szórakoztató rendezvényt kínál a mindenki számára. Ugyanakkor olyan szervezési aspektusokra is odafigyeltek, amelyekre az utóbbi időszakban nem fektettek hangsúlyt: kevesebb füstöt szeretnének, nagyobb rendet, több közvécé lesz, valamint a giccs rusoktól is megszabadultak.

"Ezek mind apró szervezési dolgok, amelyek azt szolgálják, hogy egy 21. századi rendezvény zökkenőmentesen létrejöjjön” – fogalmazott Kereskényi, aki szerint a rendezvény fontos része kell legyen a lokálpatriotizmus is, hogy megjelenhessenek a helyi termékek, a megyében tevékenykedő kézművesek, mivel ezzel is a szatmári értékeket is népszerűsíti és helyezi előtérbe a rendezvény.

 

A Szatmárnémeti városnapok három napja során az érdeklődők számos koncerten és kulturális eseményen és sporttevékenységen vehetnek részt. Az utóbbi kategória egyik legizgalmasabb programját a 15 emeletes közigazgatási palotában szervezik meg. A résztvevők az intézmény lépcsőin bizonyíthatnak, a nyertes pedig az lesz, aki a leghamarabb ér fel az utolsó emeletre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?