Elkobozták egy nagyváradi férfi fegyvergyűjteményét

Valóságos arzenált foglaltak le a rendőrök a hét végén egy 53 éves férfinél tartott házkutatás során: összesen 17 fegyvert találtak a két nagyváradi, illetve a mézgedi ingatlanában.

A Bihar megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint az előzményekhez tartozik, hogy az illetőnek 15 fegyverre volt tartási engedélye. Május 2-án a rendőrök már jártak nála ellenőrizni, hogy milyen körülmények között tartja a fegyvereit és a muníciót, ám a 15 engedéllyel birtokolt puska és revolver közül mindössze kettőt találtak meg a lakásában.

A nagyváradi férfit akkor kihágás miatt megbüntették, mivel a fegyvereket az engedélyben szereplő lakcímen kellett volna tárolnia. Ugyanakkor megvonták tőle a halált okozó tűzfegyverek tartási, viselési és használati engedélyét, emellett arra kötelezték, hogy azonnal adja le a puskákat és revolvereket egy engedéllyel rendelkező fegyverkovácsnak, és tíz napon belül bizonyítsa be, hogy ezt megtette.

Mivel a férfi sem a fegyvereket, sem a töltényeket nem adta le, hanem immár illegálisan magánál tartotta, a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított ellene. A hétvégi házkutatások során elkobozták a 15 fegyvert, emellett találtak még két, nem halálos fegyvert, négy fegyvertáblára szerelt pisztolyt, és 139 különböző kaliberű, emberélet kioltására alkalmas töltényt is. A nyomozást folytatják.

Kapcsolódók

Kimaradt?