Grindeanu támogatja a SIPA-archívum titkosságának feloldását

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt nyilatkozta csütörtökön, hogy támogatja az egykori Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívuma titkosságának feloldását, hogy „megszűnjenek egyesek agyrémei”.

„Én egyenesen megmondom, hogy – a vonatkozó törvények tiszteletben tartásával – támogatom az archívum titkosságának feloldását. Azt gondolom, jó lenne megtudnunk, hogy az elmúlt időszakban kik fértek hozzá az archívum dokumentumaihoz. Azért támogatom, mert meg kell hogy szüntessük ezt az agyrémet, ami egyeseknek van” – nyilatkozta Grindeanu egy sajtóértekezleten.

A miniszterelnök az Agerpres hírügynökségnek szerdán adott interjújában azt mondta: támogatja Tudorel Toader igazságügyi miniszter kezdeményezését, hogy oldják fel a SIPA-archívum titkosságát.

„Ezeket a dolgokat a hatályos törvények szerint kell megoldani. Hogy miért? Mert rendkívül fontos, hogy ne vetüljön árnyék a román igazságszolgáltatásra, és hogy a bíróságokon kizárólag a törvények hatalma érvényesüljön” – hangoztatta az interjúban Grindeanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?