Dragnea: remélem, ezután nem kérdik meg tőlem, akarok-e miniszterelnök lenni

Számos halasztás után, szűk többséggel hozta meg döntését az alkotmánybíróság a nép ügyvédje beadványával kapcsolatban - hangsúlyozta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea, hozzátéve, hogy a Sorin Grindeanu vezette kabinet mindaddig a támogatását fogja élvezni, amíg betartja a kormányprogramban előírtakat. 

"Én már a Grindeanu-kormány beiktatása után elmondtam, hogy a miniszterelnöki tisztség számomra már nem opció. Bizalmat fektettem ebbe a kormányba, és én is, illetve az általam vezetett alakulat is támogatja a kabinetet mandátuma lejártáig, azzal a feltétellel, hogy betartja a kormányprogramban vállaltakat. Remélem, ezután nem kérdik meg tőlem, akarok-e miniszterelnök lenni" - fogalmazott Dragnea az Antena 3 televíziónak adott nyilatkozatában.

A PSD elnöke hozzátette, amíg az ombudsman által kifogásolt cikkelyt tartalmazó törvény hatályban van, nem áll szándékában kezdeményezni annak módosítását. "Ha módosítani akartuk volna a törvényt, megtehettük volna, hiszen megvan az ehhez szükséges parlamenti többségünk. De nem akartam törvényt létrehozni saját magam számára" - mondta Dragnea.

Kapcsolódók

Kimaradt?