Idén három napig tart a „Tordai Magyar Nap”

14-ik alkalommal szervezi meg a Tordai Magyar Napot az RMDSZ Tordai Szervezete. Az eseményre április 21. és 23. között kerül sor. Idén először lesz 3 napos a rendezvény, közölték a szervezők.

Az eseménysorozat április 21-én veszi kezdetét egy Gálaműsor keretén belül, 17 órai kezdettel a Tordai „Aureliu Manea” színházban. Szombaton Bor versenyt és közösségi napot szerveznek az EDY panzióban, Újtordán 11 órától. A belépési díj 35 lej, illetve a versenyre való benevezés 10 lejbe kerül majd.Az eseményt egy romantikus vígjáték zárja vasárnap ugyancsak a Tordai „Aureliu Manea” színházban 18 órától. A színdarab címe „Jövőre, veled, ugyanitt”, az előadás rendezője Babarcy László, a részvételi díj 20 lej. Jegyeket lehet vásárolni online, illetve a színház jegypénztáránál, a tordai RMDSZ székhelyén hétfőn és pénteken 17-19 óra között, a Jósika Miklós Elméleti Líceum könyvelőségén kedden és szerdán 9-15 óra között és Aranyosgyéresen csütörtök 17-19 óra között a Magyar Házban.

„Egy éve választottak meg az RMDSZ Tordai Szervezetének élére. Már akkor is úgy gondoltam, hogy mindent meg kell tennem a tordai magyar közösség érdekében. A magyar rendezvények a közösségünk megmaradását segítik. Nem várhatjuk azt, hogy a közösségünk magától erősödjön, tennünk is kell valamit ennek érdekében és úgy gondolom az ilyen rendezvények ezt segítik ”– nyilatkozta Csép Leylla, az RMDSZ Tordai Szervezetének elnöke, helyi tanácsos.

Kapcsolódók

Kimaradt?