Tudorel Toader nem tart attól, hogy kiteszik a kormányból

Nincs oka tartani a kormányátalakítástól abban az esetben sem, ha Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke megkezdi a kormány tagjainak kiértékelését - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

"Ugyan már, félelem. Nincs mitől félnem. A végeredménytől függetlenül én az egyetem rektora vagyok. Nem, nem, nem. Egyáltalán nem, de azt hiszem, a legjobb lenne, ha nem engem kérdeznének, hanem Dragnea urat” - mondta Tudorel Toader arra a kérdésre válaszolva, hogy tart-e egy esetleges kormányátalakítástól, amelyre azt követően kerülhet sor, hogy a PSD elnöke kiértékeli a miniszterek tevékenységét.

Az igazságügyi tárca vezetője hozzátette, ha a kormánykoalíció elé hívják, „természetesen” eleget tesz a meghívásnak, de nem azért, hogy igazolja magát, hanem hogy „jobban elmagyarázza” a legfőbb ügyész és a DNA főügyészének tevékenységére vonatkozó jelentését.

A sajtó azért valószínűsíti Tudorel Toader menesztését, mert a minisztert a kormánykoalíció több politikusa bírálta amiatt, hogy nem kezdeményezte az ügyészségek vezetőinek leváltását. A tárcavezető ezt azzal „tetézte”, hogy kijelentette: nem ért egyet a koalíció által javasolt újabb Btk.-módosításokkal, és azzal sem, hogy összeghatárhoz kössék a hivatali visszaélést a törvénykönyvben, ahogyan a hírhedt 13-as rendeletben szerepelt.

Kapcsolódók

Kimaradt?