Korszerű radarok beszerzésére készül a közlekedési rendőrség

Félmillió euró értékben vásárol korszerű traffipaxokat a román rendőrség – derül ki a pénteken közzétett közbeszerzési felhívásukból.

A rendőrség április 25-ig várja az árajánlatokat, és május 26-án döntik el, hogy melyik céggel kötnek szerződést. A felhívás szerint a legfontosabb odaítélési kritérium a műszerek ára lesz. Olyan, lézeres technológián alapuló traffipaxokra vár árajánlatokat, amelyek 50 Celsius fokos hőmérsékletben is jól működének, és képesek 320 km/h-val száguldó járművek bemérésére is.

Az intézmény épp egy évvel ezelőtt vásárolt összesen nyolc darab, lézeres elven működő sebességmérőt, akkor csak tesztelés céljából. A készülék egy kézi videokamerához hasonlít.Az LTI 20-20 TruCAM memóriakártyáján olyan jó minőségű felvételek tárolhatók, amelyeken a rendszámok és még a sofőrök arcvonásai is kivehetők. A készülék már 1200 méterről mér, így a radarjelzők nem érzékelik. Ez a traffipax viszont érzékeli, ha az autós radarjelzőt használ.

Korábban beszámoltunk arról, hoggy másfél hónap alatt közel hatezer romániai sofőrt értek gyorshajtáson az országban újonnan bevetett szupertraffipaxok segítségével.

Kapcsolódók

Kimaradt?