Óriásit bakizott a román rendőrség egyik traffipaxa

Alapfokon pert nyert a közlekedési rendőrség ellen egy iași-i nő, akinek gyorshajtásért bevonták a jogosítványát. Sikerült ugyanis bebizonyítania, hogy a sebességmérő készülék óriásit hibázott – számolt be a Digi24.

A nő azért perelt, mert tudta, hogy nem hajtott olyan gyorsan, amennyivel a traffipax az autóját bemérte. Már az gyanús volt, hogy a műszer szerint a gépkocsija egy másodperc alatt három különböző sebességgel haladt, 101 km/h-val, 61 km/h-val, illetve 91 km/h-val.

A per tárgyalása akkor vett a rendőrség számára kínos fordulatot, amikor előkerültek a sebességmérő további – ugyanaznap készült – felvételei. Az egyiken békésen legelésző lovak láthatók, amelyek a kijelző szerint 104 km/h-val vágtattak. Sőt, a radarozó rendőrök elhaladtak egy olyan ház mellett is, amely a traffipax szerint 79 km/h-s sebességgel mozgott.

A nő ügyvédje elmondta, a törvény arra kötelezi a rendőröket, hogy bevetés előtt teszteljék a forgalomban a sebességmérő készüléket, és végezzék el rajta a szükséges finomító beállításokat. Az ügyvéd meggyőzte erről a bírákat is. A rendőrség fellebbezhet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?